Zaltbommel/ Mispelgat gaat in 2021 voor een zomercarnaval.


Als gevolg van de huidige coronamaatregelen is het, volgens carnavalsvereniging De Wallepikkers, niet mogelijk om begin februari 2021 een fysiek carnavalsfeest te organiseren. In samenspraak met verschillende betrokkenen is ervoor gekozen om de optocht, het carnavalsfeest en enkele andere carnavalsevenementen te verplaatsen naar begin van de zomer 2021.

Carnavalsvereniging de Wallepikkers: "Een carnaval zonder polonaise, zonder zang, zittend op 1,5 meter is voor ons geen carnaval. Daarbij voelen wij ons verantwoordelijk om alles in het werk te stellen te voorkomen dat iemand een coronabesmetting oploopt, als gevolg van een door ons georganiseerde activiteit. Tenslotte willen wij simpelweg niet de verantwoordelijkheid dragen voor carnavalsvierders die zich moeten houden aan de coronamaatregelen.”

We zijn in onze keuze dan ook ervan uitgegaan dat het traditionele carnaval in februari vanwege de huidige coronamaatregelen, niet kan doorgaan. Wij hebben daarop gezocht naar wat wél mogelijk is.

In de overtuiging dat carnaval niet zomaar voorbij mag gaan is gekozen voor een combinatie van digitale carnavalsactiviteiten die via social mediakanalen in februari worden uitgezonden en een fysiek carnavalsfeest met optocht in de zomer van 2021. Een aantal andere traditionele festiviteiten, zoals het 11-11 bal, Prinsenbal en Bouwersbal zullen dit carnavalsseizoen helaas niet plaatsvinden.

De exacte invulling van beide carnavalsmomenten wordt de komende weken verder uitgewerkt. Met de keuze voor het verplaatsen van het carnavalsfeest naar de zomer hoopt Carnavalsvereniging de Wallepikkers dat dan de coronamaatregelen niet meer van toepassing zijn.

Covid-19 update Brabants Dagblad

Klik op onderstaande link voor het persbericht van het Brabants Dagblad op 16-09-2020 over hoe C.V. de Wallepikkers en Mispelgat omgaan met Carnaval tijdens Corona.

De Wallepikkers in het nieuws.

Hart van Nederland is op bezoek geweest in de Bouwhallen om te kijken hoe we de brand van afgelopen jaar hebben overleefd. zie de reportage hieronder